Info pacient

Home/Informatii/Info pacient
Info pacient 2017-08-08T21:40:59+03:00

Informatii pacient

La nivelul cabinetului, pacientul isi va da un acord informat pentru toate manevrele chirurgicale si endoscopice precizate in lista de servicii.
El va consimti printr-un document dedicat ca este de acord cu tratamentul si procedurile minim invazive si invazive necesare stabilirii diagnosticului si tratamentului individual.

Pacientul are dreptul si libertatea de a cere prezenta unei alte persoane (reprezentant personal) pentru a fi asistat in acordarea consimtamantului in vederea efecuarii investigatiilor necesare stabilirii diagnosticului si aplicarii metodelor terapeutice necesare.

Pacientul are dreptul sa refuze o procedura diagnostica sau un tratament chirurgical in cazul in care nu este de acord.
Medicul titular al cabinetului va aduce la cunostiinta pacietului prin explicatii suficiente, intr-un limbaj clar, respectuos si pe intelesul acestuia informatiile necesare privind tratamentul si investigatiile necesare.

Prin avizul informat, pacientul este constient ca toate investigatiile si manevrele propuse sunt spre binele sau, a inteles necesitatea, doreste sa efectueze tratamentul si procedurile minim invazive/invazive recunoscand si faptul ca nu i se poate da o garantie privind rezultatul final si accepta urmatoarele:

  • diagnosticului si modul de stabilire al diagnosticului;
  • scopul, metodele si durata tratamentului propus, precum si beneficiile aduse de catre tratamentul chirurgical;
  • eventualele neplaceri, riscuri sau efecte secundare ale tratametului;
  • alte posibile metode de tratament;
  • riscul efectuarii tratamentului / investigatiei si consecintele refuzului / intreruperii tratamentului fara aviz medical;
  • tipul de anestezie utilizat, inclusiv cel de sedare / analgezie si cine il aplica;
  • perioada de recuperare dupa sedare / analgezie.

In cazul in care in timpul interventiei chirurgicale / endoscopice / sedarii si analgeziei apar situatii si conditii neprevazute care impun proceduri suplimentare fata de cele descriese mai sus, ca fiind cele acceptate de catre pacient, acesta va fi de acord ca medicul sa actioneze in baza pregatirii sale profesionale in consecinta.

Pacientul va fi informat cu privire la consecintele asupra starii sale de sanatate, in cazul refuzului de a-si da acordul sau a primi serviciile medicale recomandate.

Documentul medical semnat va certifica ca pacientul a citit, a inteles si a acceptat pe deplin cele consemnate mai sus. Materialul biologic recoltat (biopsii) in scop diagnostic, va putea fi examinat pentru cercetare stiintifica, fotografiat si publicat fara o alta autorizatie expresa din partea pacientului, pastrandu-se confidentialitatea datelor personale.

Pacientul este informat ca nu i se va fotografia corpul fara accept explicit, acest fapt limitandu-se strict doar la leziune. Documentele foto/video vor fi puse la dispozitia pacientului si arhivate, in conditii de confidentialitate, din ratiuni de urmarire in dinamica a patologiei diagnosticate.

Contact

⁠⁠⁠Localizat intr-o pozitie centrala a orasului Galati, Cabinetul Medical de Chirurgie si Endoscopie Digestiva Dr. PAUL ICHIM va intampina cu o echipa profesionista si aparatura de calitate, necesare stabilirii unui diagnostic si tratament eficient. Va asteptam cu drag in clinica noastra pentru un consult chirurgical sau o manevra endoscopica diagnostica.

Adresa cabinet medical:
Strada Domneasca, nr. 22, Galati
(intrare din Iacob Lahovary)
Telefon: 0754 095 566

Program cabinet medical:
Luni-Vineri: 17:00 – 20:00
Sambata: INCHIS
Duminica: INCHIS