Informații pacient

La nivelul cabinetului, pacientul își va da un acord informat pentru toate manevrele chirurgicale și endoscopice precizate în lista de servicii.
El va consimți printr-un document dedicat că este de acord cu tratamentul și procedurile minim invazive și invazive necesare stabilirii diagnosticului și tratamentului individual.

Pacientul are dreptul și libertatea de a cere prezența unei alte persoane (reprezentant personal) pentru a fi asistat în acordarea consimțămantului în vederea efecuării investigațiilor necesare stabilirii diagnosticului și aplicării metodelor terapeutice necesare.

Pacientul are dreptul să refuze o procedură diagnostică sau un tratament chirurgical în cazul în care nu este de acord.
Medicul titular al cabinetului va aduce la cunoștiința pacietului prin explicații suficiente, într-un limbaj clar, respectuos și pe înțelesul acestuia informațiile necesare privind tratamentul și investigațiile necesare.

Prin avizul informat, pacientul este conștient că toate investigațiile și manevrele propuse sunt spre binele său, a înțeles necesitatea, dorește să efectueze tratamentul și procedurile minim invazive/invazive recunoscând și faptul că nu i se poate da o garanție privind rezultatul final și acceptă următoarele:

  • diagnosticului și modul de stabilire al diagnosticului;
  • scopul, metodele și durata tratamentului propus, precum și beneficiile aduse de către tratamentul chirurgical;
  • eventualele neplăceri, riscuri sau efecte secundare ale tratametului;
  • alte posibile metode de tratament;
  • riscul efectuării tratamentului / investigației și consecințele refuzului / întreruperii tratamentului fără aviz medical;
  • tipul de anestezie utilizat, inclusiv cel de sedare / analgezie și cine îl aplică;
  • perioada de recuperare după sedare / analgezie.

În cazul în care în timpul intervenției chirurgicale / endoscopice / sedării și analgeziei apar situații și condiții neprevăzute care impun proceduri suplimentare față de cele descrise mai sus, ca fiind cele acceptate de către pacient, acesta va fi de acord ca medicul să acționeze în baza pregătirii sale profesionale în consecință.

Pacientul va fi informat cu privire la consecintele asupra stării sale de sănătate, în cazul refuzului de a-și da acordul sau a primi serviciile medicale recomandate.

Documentul medical semnat va certifica că pacientul a citit, a înțeles și a acceptat pe deplin cele consemnate mai sus. Materialul biologic recoltat (biopsii) în scop diagnostic, va putea fi examinat pentru cercetare științifică, fotografiat și publicat fără o altă autorizație expresă din partea pacientului, păstrându-se confidențialitatea datelor personale.

Pacientul este informat că nu i se va fotografia corpul fără accept explicit, acest fapt limitându-se strict doar la leziune. Documentele foto/video vor fi puse la dispoziția pacientului și arhivate, în conditii de confidențialitate, din rațiuni de urmărire în dinamica a patologiei diagnosticate.

Contact

⁠⁠⁠Localizat într-o poziție centrală a orașului Galați, Cabinetul Medical de Chirurgie și Endoscopie Digestivă Dr. PAUL ICHIM vă întâmpină cu o echipă profesionistă și aparatură de calitate, necesare stabilirii unui diagnostic și tratament eficient. Vă asteptăm cu drag în clinica noastră pentru un consult chirurgical sau o manevră endoscopică diagnostică.

Adresă cabinet medical:
Strada Domnească, nr. 22, Galați
(intrare din Iacob Lahovary)
Telefon: 0754 095 566

Program cabinet medical:
Luni-Vineri: 17:00 – 20:00
Sâmbătă: ÎNCHIS
Duminică: ÎNCHIS